skip to Main Content
Edith Column – Maart 2020

Edith Column – Maart 2020

“… en doe het goede”

30 jaar geleden kwamen mijn eerste man en ik als enthousiaste zendelingen, die net van de Bijbelschool kwamen, naar België om een gemeente te stichten. Maar 5 jaar later stierf mijn man aan een hersentumor. Ik vroeg aan God: “Waarom God en wat nu?” God antwoordde me met Ps. 37:3: “Vertrouw op de Heer en doe het goede; woon in het land en blijf trouw…”

Dus ben ik als zendelinge in België (Eupen) gebleven en heb 3 jaar later mijn huidige man leren kennen. In 2001 zijn we naar Vlaanderen verhuisd om daar met de BEZ/VIANOVA verder te werken. Ps. 37:3 was niet alleen maar een antwoord op de vraag die ik toen stelde, maar het is Gods leerschool en Zijn opdracht voor mij geworden.

 

  • “Vertrouw op de Heer”, ook wanneer ik God niet altijd goed begrepen heb, God heeft me nooit verlaten. Hij bleef trouw, Hij gaf mij een toffe man en twee prachtige kinderen. Iedere nieuwe woonplaats was voor mij een uitdaging in vertrouwen: Zou ik de mensen kunnen verstaan? Vinden we een woning? Hoe reageren de kinderen op de verhuis? … God bleef trouw, het is de moeite waard om Hem te blijven vertrouwen.
  • “Blijf (zelf) trouw!” Trouw aan God en trouw aan de opdracht die Hij je gegeven heeft. De meeste opdrachten die God mij gaf, vielen niet op. Maar als we in het kleine trouw zijn, laat God ons deelhebben aan Zijn grote plan. Zo mocht ik betrokken zijn bij het ontstaan van de gemeente in Eupen en bij de groei van bestaande gemeenten.
  • Vaak wachten we op een bijzondere roeping, maar ik heb ontdekt, dat wat God van mij verwacht eigenlijk heel eenvoudig is: het goede doen! Hoewel, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar, als ik mijn ogen open, toont God mij mensen die mijn hulp nodig hebben, een luisterend oor of een vriendelijk woord… Het is heel duidelijk voor ons : God heeft ons naar Heusden-Zolder gebracht. Zijn opdracht: Bid voor deze plaats en zoek het beste voor haar. Ik heb mij afgevraagd hoe ik het goede voor deze plaats kan doen, en zo ben ik bij een lokaal project voor 2e hands kleding betrokken geraakt. Aan de tafel waar we samen kledij uitsorteren heb ik regelmatig gesprekken over het geloof. Door daar te helpen doe ik het goede en mag ik ook met woorden een getuige zijn.