skip to Main Content

EDITORIAAL – Bind samen wat God geeft!

Peter Hartman, Directeur Administratie

Als kind ben ik opgegroeid tussen de bloemen. Mijn vader had een rozenkwekerij met verschillende soorten, kleuren en maten. Er stonden altijd bloemen bij ons in huis. Later, als tiener, deed ik vakantiewerk bij een bloemengroothandel. Daar kwam ik in aanraking met honderden soorten bloemen. Er werden boeketten met verschillende soorten bloemen samengesteld.

Bij één van de seminars tijdens het AGORA100-symposium, afgelopen november in Leuven, kregen we de opdracht om een tekening te maken over onze gedachten bij het woord “gemeenschap”; ik heb toen een groot boeket bloemen in een vaas getekend.

Ieder mens is als een prachtige bloem; er zijn zoveel verschillende soorten, maten en kleuren. Als je een bloem niet in het water zet, komt ze niet tot bloei en verdort ze heel snel. Jezus is de Bron van het levende water en Hij roept ons op bij Hem te komen en te drinken (Joh.7:37,38). Als je een discipel van Jezus wordt, krijg je het levende water van Hem voor niets (Op.22:17). Je krijgt als het ware een plek in Zijn vaas met water.

Eén bloem in een vaas komt wel tot bloei, maar het vormt geen schitterend boeket. Bovendien is de bloem erg alleen. God wil niets liever dan dat heel veel verschillende bloemen samen een mooi boeket vormen. Samen laten de bloemen iets van Gods prachtige schepping zien en stralen ze Zijn liefde uit. Een gemeenschap van discipelen van Jezus Christus maakt een stukje van God zichtbaar aan de wereld.

Als VIANOVA willen we zijn als een bloembinder. God voorziet in alle materialen: de vaas, de bloemen en het water. Wij mogen discipelen van Jezus Christus samenbrengen in een gemeenschap, zoals verschillende bloemen in een boeket. We willen ervoor zorgen dat het boeket altijd in voldoende water staat, altijd verbonden is met de Bron van levend water, zodat het constant water kan opnemen en tot bloei kan komen.