skip to Main Content

EDITORIAAL – Wat een bijzondere tijd

Kurt Maeyens, Directeur  Human resources

Wie had zoiets ooit kunnen bedenken? Dat je alleen naar buiten mag voor het hoogst noodzakelijke, zoals naar de dokter gaan of boodschappen doen. Dat broers en zussen elkaar niet meer lijfelijk mogen ontmoeten en dat al ons contact met vrienden en familie via WhatsApp, Messenger, Zoom en andere digitale kanalen verloopt. Het zijn vreemde tijden. Te midden van al deze veranderingen is er echter één constante. God is getrouw. Hij verandert niet (1). Hij bouwt Zijn koninkrijk!

Ook al zitten we opgesloten in onze huizen, Gods getuigenis gaat door. God heeft ons prachtige mogelijkheden gegeven om Zijn licht te verspreiden. Zo mochten we als gezin in onze wijk laten weten dat we voor hen klaarstaan om boodschappen te doen of naar hun verhaal te luisteren via de telefoon. We mochten verbondenheid creëren door samen te klappen voor de hulpverleners. Een jongetje die jarig was, mochten we een stripverhaal van Jezus geven via de brievenbus.

Ook onze kinderen mochten zien dat Gods getuigenis niet gebonden is aan plaats of tijd (2). Onze dochter heeft een dans opgenomen voor Pasen en het filmpje gedeeld met haar dansleerkracht, die het filmpje trouwens heel mooi vond. Onze zoon, die gitaar speelt tijdens de digitale dienst van onze gemeente, heeft de dienst gedeeld met zijn gitaarleerkracht. Er ontstond een fijn gesprek met een ongelovige vriend via WhatsApp.

Ook binnen VIANOVA ontstaan prachtige initiatieven. Als zendelingen ontmoeten we elkaar elke vrijdag om 16:00 voor een kop koffie of thee via Zoom. Gedurende deze tijd bemoedigen we elkaar rond een bepaald thema en worden gebedsonderwerpen gedeeld. Op maandag is er een Zoom-gebedsmoment. Maar ook in onze gemeenschappen is van alles aan het gebeuren. Sommige gemeenschappen openen dagelijks de dag met digitaal gebed. In andere gemeenschappen wordt de band in de 3D-groepjes (discipelschap-groepjes) hechter. Verschillende live diensten worden opgezet waarbij veel mensen betrokken zijn en ieder de gemeenschap dient (3).

Het zijn vreemde tijden. Iedereen moet binnen blijven. Maar God gaat door met Zijn plan voor de wereld (4). Hij bouwt Zijn koninkrijk en wil ons daarvoor gebruiken! Wat een bijzondere God mogen we kennen en dienen!

_________
(1) Jak. 1:17
(2) Matt. 5:13-16
(3) 1 Kor. 14:26
(4) 1 Kr. 29:11