skip to Main Content

Het Goede Boek / Le Bon Livre wordt VIANOVA Store

Ongeveer een jaar geleden kwam de Belgische Evangelische Zending (BEZ) met een nieuwe naam en een nieuwe visie naar buiten. Op 11 mei 2019 zag VIANOVA het licht. Het was een bewogen jaar waarin de BEZ / VIANOVA haar 100-jarig jubileum vierde en daarnaast ook nog eens haar hoofdkantoor verhuisde van Schaarbeek naar Zaventem. Er werd ook nagedacht of onze literatuurbediening nog binnen de nieuwe visie past en welke aanpassingen er dienen te gebeuren zodat onze winkels als deel van VIANOVA kunnen blijven draaien. Eén van de aanpassingen is een fusie tussen Het Goede Boek & Le Bon Livre, samen worden ze VIANOVA Store!

VIANOVA Store heeft een nieuwe visie die nauw aansluit bij de visie van VIANOVA. VIANOVA Store wil plaatsen in het land creëren waar christenen uit heel het land elkaar kunnen ontmoeten, bemoedigen en gevormd worden als discipelen van Jezus. Uiteraard zullen er nog steeds boeken en andere materialen te koop zijn. VIANOVA Store zal ook naar plekken gaan waar christenen samenkomen om haar materialen aan te bieden en om de relaties met bestaande kerken en organisaties te versterken. VIANOVA Store wil alle kerken en gelovigen dienen met als hoofddoel om de eenheid onder christenen te stimuleren. Indien je een evenement organiseert, nodig ons dan zeker uit!

Wat gebeurt er met de huidige winkels?
Voor de fysieke winkels verandert er op korte termijn al heel wat. Zo zijn we op zoek naar een pand, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waarin Le Bon Livre Brussel en Het Goede Boek Leuven zullen worden samengesmolten tot een meertalige VIANOVA Store. Deze VIANOVA Store wordt de centrale winkel waar soms ook live muziek, workshops en andere evenementen zullen plaatsvinden. De centrale winkel moet een plek worden waar gezinnen graag vertoeven. Van hieruit zullen een nieuwe webshop en het distributiecentrum gerund worden. Hiervoor zijn we op zoek naar een pand dat makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer alsook eenvoudig te bereiken is met de wagen (met voldoende parkeergelegenheid).

Naast onze centrale winkel willen we ook regionale afdelingen die dezelfde visie dragen. We hebben op dit moment regionale winkels in Luik, Kortrijk en Genk. Deze zijn sinds 18 mei tijdelijk beperkt open, maximaal twee à drie dagen per week, zodat we ons kunnen focussen op de verhuis en de opstart van de nieuwe centrale winkel en webshop. Iedere huidige werker van de literatuurbediening maakt deel uit van het nieuwe centrale team. Om deze visie te verwezenlijken kunnen we nog heel wat extra mankracht gebruiken. Indien je interesse hebt, neem dan zeker contact met ons op!

Een aantal zaken zijn nog niet helemaal duidelijk maar we willen jullie ook in de toekomst graag verder op de hoogte brengen.

Op welke dagen zijn de VIANOVA Stores (voorlopig) open?
Genk & Luik: dinsdag, woensdag & zaterdag
Kortrijk & Brussel (op het oude adres): donderdag, vrijdag en zaterdag
Je kan voorlopig nog steeds contact opnemen met de winkels via de oude e-mailadressen om een bestelling te plaatsen. Natuurlijk kun je ook nog steeds bestellen via www.hetgoedeboek.be.

Hoe kun jij ons helpen?
• Bid dat God deuren opent om onze visie waar te maken.
• Bid dat we een geschikt pand mogen vinden voor onze centrale winkel in Brussel
• Bid voor vrijwilligers en medewerkers
• Ga zelf op zoek naar een geschikt pand (en neem contact op met ons)!
• Wordt vrijwilliger of medewerker van VIANOVA Store!

Heb je nog vragen?
[email protected].