skip to Main Content

Kort Nieuws – Juni 2020

Stage en corona

Samuël (20) & Manasse (22) zijn twee ETF-studenten die sinds enkele weken stage lopen bij VIANOVA. Samuël zijn takenpakket bestaat voor een groot deel uit het ondersteunen van de gemeenschap van Hannuit en het integreren in de maatschappij. Manasse ondersteunt het nieuwe VIANOVA-project in Sint-Truiden en helpt bij de algemene werking van VIANOVA als organisatie.

Omwille van de coronamaatregelen kreeg hun stage een vreemde wending en kunnen onze stagiairs nu heel wat taken niet meer uitvoeren. “Het is jammer dat onze stage op deze manier verloopt maar de coronatijd biedt ook heel wat kansen. Alles verloopt een pak rustiger, we hebben extra tijd om te bezinnen en we worden aangemoedigd om nieuwe initiatieven te starten. Samen met Samuël en een andere vriend, zijn we een virtueel gebedsgroepje gestart. We komen elke werkdag samen om te bidden”, aldus Manasse.

Samuël nam initiatief om in zijn eigen omgeving te integreren. Hij schreef brieven en kaartjes voor de buren en stelde hen de vraag of hij met iets kon helpen. “Ik vind het heel fijn om na te denken over hoe ik me in deze tijd nuttig kan maken en welke nieuwe initiatieven een meerwaarde voor anderen zijn”, aldus Samuël. Samuël bedacht het virtuele VIANOVA-koffiemoment. Samen met alle VIANOVA-werkers komen we nu wekelijks samen en hebben we een gezellige babbel.

*Dit artikel is geschreven tijdens de eerste twee weken van de lockdown. Uiteraard hebben onze stagiairs nadien nog heel wat andere taken op zich genomen waar ze van thuis uit aan konden werken.

Pieter Jan & Febe

Pieterjan & Febe Boom hebben al enkele jaren het verlangen om een gemeenschap te starten. “Toen VIANOVA met haar nieuwe visie naar buitenkwam, merkten we dat deze visie heel gelijklopend was met die van ons. Omdat we het belangrijk vinden om deel te zijn van een team, hebben we toen contact opgenomen met VIANOVA. Na enkele contactmomenten besloten we om samen te werken”, aldus Pieterjan & Febe. Sinds begin mei zijn Pieterjan & Febe officieel nieuwe VIANOVA-medewerkers.

Het jonge echtpaar verhuisde vorige zomer van Brussel naar Tielt om een bijzondere reden: “Nadat we de kerkelijke kaart van Vlaanderen bestudeerd hadden, merkten we op dat er in bepaalde regio’s ‘lege vlekken’ zijn. Omdat Tielt in het midden van een ‘lege vlek’ ligt, leek dit ons de ideale plek om hier te wonen en een gemeenschap te starten”. Febe werkt op de personeelsdienst van de stad Tielt en Pieterjan is PEGO-leerkracht in het secundair onderwijs.

“Er wonen enkele christenen in Tielt maar omwille van de COVID-19-situatie hebben we onze eerste afspraak moeten afzeggen. Omdat we deze mensen nog niet kennen, is het heel moeilijk om online verder te bouwen aan onze relatie. We hopen dat alles snel voorbij is zodat we onze stad en haar inwoners beter mogen leren kennen”, aldus Pieterjan & Febe.

Expressé

Vanwege de pandemie COVID19 werd Expressé enkele weken gesloten maar sinds 10 juni is onze VIANOVA-koffiebar opnieuw open! Tijdens de lockdown baden we voor alle relaties die zijn ontstaan. Met enkele klanten zijn we in contact gebleven, we hebben op andere manieren nieuwe contacten gelegd tijdens de lockdown, maar we willen vooral onze klanten terugvinden, want zij zijn erg kostbaar voor ons. Bid a.u.b. dat God ons een extra voltijdse medewerker geeft en nog een paar vrijwilligers. En aarzel niet Expressé financieel te ondersteunen, want met uw gift kunnen we de lening afbetalen.

La Courte Echelle

De maandelijkse kinderclubs zijn afgelast tot einde juni, maar het werk voor La Courte Echelle gaat door. Tijdens de lockdown heeft het team de tijd genomen om alle dossiers te bekijken en er zelfs één aan te passen aan de smaak van vandaag. Omdat de kans groot is dat we deze zomer in juli ook niet aan de slag kunnen, hopen we dat we onze mooie avonturen aan de kinderen kunnen aanbieden in de maand augustus, we zullen wel een manier vinden. Bid dat de annulaties geen invloed zullen hebben op de relaties met de kinderen en hun gezinnen.