skip to Main Content
Kort Nieuws – Maart 2020

Kort Nieuws – Maart 2020

Kamp Limauges

Wie van ons heeft nog nooit een kamp meegemaakt in Limauges? Zelfs vanuit de Westhoek kwamen ze met de trein voor een weekend kamp! Velen van ons mochten daar de Heer Jezus leren kennen. Maar er is veel veranderd. De gebouwen zijn gerenoveerd en hebben een metamorfose ondergaan, maar ook de wetgeving is in de loop der jaren sterk veranderd. In zo’n mate dat het onontbeerlijk was om er een expert bij te halen.

We vonden zo’n expert in de Betteld-groep, zij zijn werkzaam in Nederland maar stonden op het punt om te internationaliseren toen wij bij hen aanklopten. We vonden bij hen de bereidheid om de uitbating op zich te nemen. Belangrijk is dat ze onze partner zijn waarbij de bediening nog steeds op de eerste plaats blijft staan, terwijl het zakelijke (maar ook het wettelijke) niet vergeten wordt. Neem zeker eens een kijkje op de nieuwe website van Betteld Limauges! www.betteld-limauges.be

Bid voor onze VIANOVA-werkers

William & Lyssa Bode zijn verhuisd van Genk naar Sint-Stevens-Woluwe (Brussel). Ze zijn aangesteld om de reorganisatie binnen Het Goede Boek & Le Bon Livre te coördineren. Bid voor wijsheid en kracht. Bid dat ze zich snel thuis mogen voelen en dat ze moed en kracht mogen vinden om Frans te leren.

Jochem & Febe Beunckens zijn een jong koppel dat zich heeft aangemeld om te werken in Het Goede Boek in Genk. Ze zijn op dit moment bezig om hun financiële achterban op te bouwen. Bid dat ze hierin Gods leiding en bemoediging mogen ervaren.

Jonathan & Sarah Weber hebben hun bediening in Zoutleeuw afgerond en zijn momenteel in de voorbereidingsfase om een nieuw VIANOVA-project in Sint-Truiden op te starten. Bid voor vrede, bid dat er deuren geopend zullen worden en dat ze Gods stem mogen verstaan.

Jonathan Kerckhof is een fantastische jongeman die sinds september 2019 werkzaam is bij Le Bon Livre in Brussel. We verwelkomen hem als nieuwe VIANOVA-medewerker en bidden hem Gods zegen en leiding toe!

Hilde Deleebeeck heeft haar bediening in Brakel afgerond en is verhuisd naar Heusden-Zolder. Samen met Reiner & Angela Jursch en een plaatselijk team wil ze iets betekenen voor Heusden-Zolder. Ze wil deel uitmaken van het dorp en Jezus weerspiegelen op de plek waar ze woont. Bid u mee dat Jezus gezien zal worden en dat mensen met Hem in contact zullen komen?

Drienie Lombard – Baie Dankie!

Drienie kwam in 1998 vanuit Zuid-Afrika naar België, na een duidelijke roeping van de Heer, om het Evangelie te delen in ons land. Ze steunde gemeenten bij evangelisatieacties en coördineerde de Zuid-Afrikaanse teams die naar ons land kwamen. Drienie coördineerde ook jarenlang de Bijbel-Expo en startte in 2001 een onderzoek naar hoe de BEZ de Marokkaanse bevolking in België kon bereiken. Deze bediening groeide en al snel richtte Drienie zich tot alle mensen met een Islamitische achtergrond. Ze onderwees autochtone gelovigen over evangelisatie onder moslims en in 2010 richtte ze De Brug/Al Jeser op, een ontmoetingsplaats rond cultuur en geloof.

Na 22 jaar werkzaam te zijn in België keert Drienie, op 74-jarige leeftijd, terug naar haar thuisland. “God voorziet, opende deuren en gaf een visie voor een nieuwe bediening in Zuid- Afrika. Ik blijf doorgaan met Zijn opdracht: het Evangelie delen en mensen aanmoedigen om te groeien in de Heer. Maar eerst neem ik even de tijd om op adem te komen en te re-integreren in Zuid-Afrika”, aldus Drienie.

___________________________________________________

Wilt U VIANOVA ondersteunen? Click hier.