top of page

GETUIGENISSEN - Jezus weerspiegelen


Christel, Drienie, Reiner & Angela, ... en nog veel anderen. RALPH heeft voor jou enkele broers en zussen opgezocht die het licht van Jezus uitstralen. Zij geven antwoord op de vraag:

Op welke manier weerspiegelen jullie Jezus in je eigen lokale omgeving ?

André Cools, Arlon - "Ik ben al jaren lid van het Cultuureel Centrum van Aarlen. Via ‘de wereld van het spektakel’ leer ik mijn naasten kennen en ontdek ik wat ze waarderen. We wisselen ideeën uit met elkaar. Ik word vaak verrast."


Sarah, Brussel - "We zijn ambassadeurs van Christus. Alle dagelijkse en gewone dingen doe ik in de naam van Jezus en voor Jezus! Ik praat en maak knutselwerkjes met door de oorlog getraumatiseerde kinderen, omarm een moeder die huilt om haar zieke dochtertje en vergezel een vriendin die bang is om alleen naar het ziekenhuis te gaan. Elke keer als je iets voor anderen doet, heb je dat voor Mij gedaan."


Paul, Soignies - "Ik ben gepensioneerd en ik kan niet stilzitten. Ik heb meegewerkt aan een opvangprogramma voor leerlingen die het moeilijk hebben op school, en ik help mee in de lokale hulpverlening. Ik sta ook op de lijst van vrijwilligers van een ziekenhuis in de buurt."


Stephen, Philippeville - “Ik ben één van de ambassadeurs voor de netheid in onze stad. Ik beschouw dit als een gelegenheid om heel eenvoudig onze dorpsgemeenschap te dienen en met de mensen te praten. De gemeente in Philippeville doet al drie jaar mee met de grote voorjaarsschoonmaak van Wallonie Plus Propre (een schoner Wallonië).”


Catharine en Anne, Ganshoren - “We zijn al jaren lid van een lokale groep van de Gezinsbond. Via deze weg kunnen we mensen uit ons dorp liefhebben en dienen (via rommelmarkten, lezingen,...). Omdat we lid zijn van de bond mogen we gebruik maken van een gemeentelijk terrein voor onze jaarlijkse kinderevangelisatieweek.”


Evert, Kortrijk - "Mijn vrouw en ik houden van gezelschapspelletjes. We bezoeken regelmatig twee spellenclubs in de buurt en maken gebruik van een website waarmee je spelavonden bij je thuis kan organiseren. We willen op deze manier een netwerk opbouwen. We bidden dat we in de omgang met deze mensen Zijn liefde kunnen tonen."


Kim, Kortrijk - "In de wijk waar we wonen doen we ons best om goede buren te zijn. Samen met onze kinderen gaan we regelmatig afval opruimen in de straten. Ondanks het feit dat we een tuin hebben kiezen we er soms voor om met onze kinderen op straat te gaan spelen. Op deze manier leert de buurt ons beter kennen."


Dries, Aalst - "Al enkele jaren organiseer ik voetbalbijeenkomsten. Over de jaren heen is de groep van deelnemers een verzameling van niet-christelijke vrienden en mensen uit de kerk geworden. Deze bijeenkomsten zijn geen evangelisatieacties maar het laat de niet-christenen zien dat wij als christenen niet wereldvreemd zijn. "


Thomas en Lente, Dendermonde - "We zijn net verhuisd. Op het stadhuis kregen we een verwelkomingspakket met heel wat informatie over de stad. In het pakket zat een boekje met uitleg over een zeer interessant project. Het project moedigt mensen uit de buurt aan om elkaar te leren kennen, te steunen en te helpen. Het project wil dat mensen uit de gemeenschap hun talenten delen. We hebben ons diezelfde avond nog ingeschreven!"


Karl, Eupen - "In een zoekertje in de krant las ik dat het plaatselijke koor nog op zoek is naar enkele leden. Ik ben muzikaal aangelegd en ik hou van zingen. Omdat ik graag nieuwe mensen uit de buurt wil leren kennen reageerde ik op dit zoekertje. Ik kijk al volop uit naar mijn eerste concert."


Davy & Vanessa, Leuven - "We willen graag een hecht en warm gezin zijn in onze omgeving. We vinden het belangrijk om een thuis te zijn waar de vriendjes van onze kinderen zich welkom voelen als ze komen spelen en waar de kinderen uit de buurt even kunnen binnenlopen."

Comentários


bottom of page