top of page

Waarom 3D-groepen?


Eunice Parodi | Public Relations


Wij, Christenen in België, dromen ervan dat het Koninkrijk van God terrein wint in ons land, nietwaar? En als we blij zijn omdat we nieuwe mensen mogen verwelkomen – waar ze ook staan in hun persoonlijke reis met de Heer – bidden we dat we een sterke gemeenschap mogen zijn waar iedereen zijn eigen plekje zal vinden. En als je een toegewijd Christen bent, mag je er zeker van zijn dat je tot zegen bent voor de leiders van de gemeenschap.


Maar zijn er maar twee belangrijke categorieën in het Koninkrijk van God: het collectieve (de plaatselijke gemeenschap, de groep christenen, de kerk in het algemeen) en het individuele (de christen)? Het individu heeft profijt van de groep en van het onderwijs dat aan de gemeenschap gegeven wordt, en behoort daardoor bij die gemeenschap. Maar terwijl we zelfs via het internet kunnen communiceren met onze broers en zussen over de hele wereld, gaat het babbeltje met degene die naast ons zit op zondag of tijdens de Bijbelstudie op dinsdagavond niet altijd zo vlotjes.


Daarom moet er naast het individuele en het collectieve nog een derde mogelijkheid gecreëerd worden: een kleine groep van 3 personen, die samen een geestelijk parcours afleggen (dus: individueel, gemeenschap en kleine groep). Als we elke gemeenschap beschouwen als een “divisie in het leger” van het Koninkrijk, dan zijn de 3D-groepen de werkgroepen waar de geestelijke identiteit van de “divisie” wordt gevormd. Zo zal, bijvoorbeeld, een 3D-groep in Antwerpen een andere “kleur” hebben dan een 3D-groep in Luik, zelfs als ze op dezelfde wijze functioneren.


Tegelijk groeit de hele gemeenschap naar het beeld van Jezus, gedragen door de liefdevolle vriendschappen binnen de geborgenheid en de privacy van de 3D-groepen. “Hieraan herkennen de mensen van buitenaf dat jullie discipelen van Mij zijn” … en Gods Koninkrijk wint terrein.

Comments


bottom of page