top of page

A voortdurende beweging in 3 stappen


Bij VIANOVA geloven we dat God ons roept om Hem te zoeken en dat we ons hele leven op reis zijn naar Hem. Deze voortdurende beweging bestaat uit drie stappen, die allemaal elkaar opvolgen in een onophoudelijke cirkel.

♦ ZICH INZETTEN Het engagement is de liefde van Jezus in actie. We leven heel bewust vanuit onze identiteit als discipel van Jezus. We vertrouwen op Hem terwijl we de mensen in onze omgeving dienen en samen met hen op weg gaan. In plaats van passief af te wachten in onze “evangelische bubbel”, zetten we ons in, alleen of als groep, in onze maatschappelijke omgeving om de liefde van Jezus te laten zien door goede daden.

♦ VORMEN De lange reis van een discipel begint in de wereld, wanneer God een persoon opzoekt en voorbereidt voor een ontmoeting met Jezus. Op onze levensweg buiten de muren van onze kerk ontmoeten we allerlei mensen en maken we vrienden. We gaan met onze nieuwsgierig geworden vrienden mee op hun eigen weg en we laten de Heilige Geest ons veranderen in ons dagelijkse doen en laten.

♦ VERBINDEN

De bijeenkomst van hen die God zoeken, discipelen die nog maar net begonnen zijn en discipelen die al jaren ervaring hebben, is het belangrijkste middel om te groeien naar geestelijke volwassenheid. Samen leren we onze karakters te verbeteren en leren we onze verlangens onder het gezag van Christus te brengen. Om het dynamisch karakter te behouden komen we samen met mensen uit de directe omgeving en moedigen we elkaar aan ons lokaal te engageren.


♦♦♦


De VIANOVA-gemeenschappen functioneren op 3 niveaus: intiem (kleine groepjes van 3 personen); privé (huisgroepen, ongeveer 12 personen) en publiek (tot ongeveer 40 personen voor een optimaal contact met elkaar en om te vermijden dat zich binnen de grote groep kleine groepjes zouden vormen). De werking van elk niveau maakt het mogelijk dat iedereen in zijn eigen tempo kan volgen.
Comments


bottom of page