top of page

Wat is een Gemeenschap?Een microkosmos of leven in het Koninkrijk van God


De Gemeenschap is de omgeving waarin zij die besloten hebben Jezus te volgen een werkelijkheid die van boven komt kunnen ervaren. Het is alse en familie waarin iedereen in geloof kan groeien bloeien in zijn relatie met God en door de uitwisseling met de andere leden.


Als iemand zich tot Jezus Christus keert en besluit de contrôle over zijn leven volledig aan Hem te geven, wordt hij zo gezegd een « discipel » van Jezus. God nodigt hem uit lid te worden van de groep mensen die leeft volgens zijn leefregels, de kerk. Deze nieuwe "natie" wordt vertegenwoordigd door een groot aantal lokale Gemeenschappen in verschillende plaatsen met een eigen sociaal-culturele identiteit.


Het bijeenkomen van de followers van Jezus


Als zij bestaat uit de leerlingen van Jezus, verwelkomt de Gemeenschap ook ieder individu dat op zoek is naar zin van het leven, gelovig of niet. Het is een samenkomst van followers, van hen die Jezus "volgen" uit nieuwsgierigheid of uit overtuiging. De Gemeenschap is een open ruimt waarin iedereen kan deelnemen, zijn stam kan laten horen en een rol kan dpelen.


De manifestatie van ware liefde


Juist voordat hij tot het uiterste ging waardoor hij aantoonde dat hij de enige weg tot verzoening tussen God en mens is, nodigde Jezus zijn naaste vrienden uit om de eenheid in zijn liefde te ervaren: "Weest volmaakt één, opdat de wereld weet dat God mij gezonden heeft" (Joh.17,23).


De christelijke gemeenschap is niet alleen het ideale kader voor de individuele en gezamenlijke ontwikkeling van de volgelingen van Jezus. Zij is het vertrekpunt voor een beweging van leerlingen die samen de geborgenheid van hun kerk durven verlaten om "zonder muren" tussen hun tijdgenoten te leven en goede dingen te doen voor de mensen om hen heen.
Comentários


bottom of page