top of page

4 kernwaarden om gemeenschap te beleven

VIANOVA is een gepassioneerde beweging van vermenigvuldiging van discipelen en gemeenschappen die Gods liefde weerspiegelen en delen op alle gebieden van hun leven.


In onze gemeenschappen geloven we dat Gods liefde dagelijks wordt beleefd. Daarom moedigen wij iedereen aan om biddend aandachtig naar de Heilige Geest te luisteren, de Bijbel te onderzoeken en hun ervaringen met anderen te delen.


Voor ons is de geestelijke reis een voortgaand proces, uniek voor elk individu. Het begint met een ontmoeting met Jezus, waarin iemand ervoor kiest hem te volgen en naar zijn beeld te worden veranderd. Met de steun van de gemeenschap zijn wij geroepen dit veranderingsproces toe te laten, zowel in ons karakter als in ons handelen.


In onze gemeenschappen is de betrokkenheid van allen essentieel. Wij streven ernaar elkaar te dienen in een samenwerking waardoor iedereen opgebouwd wordt. De uitwisseling is open en iedereen mag deelnemen aan de gesprekken en in alle rust vragen stellen.


Wij geloven dat Gods liefde zich tot iedereen moet uitstrekken. Iedereen in de gemeenschap mag leven en handelen vanuit zijn unieke identiteit als discipel, niet alleen binnen de gemeenschap, maar ook daarbuiten. Wij willen Gods liefde weerspiegelen in ons dagelijks leven, door onze maatschappij te integreren om de mensen die wij ontmoeten te dienen en hun welzijn te zoeken.


Onze vier kernwaarden: gemeenschap, reis, betrokkenheid, integratie.

Comentarios


bottom of page