top of page

Moto-conneXion: rijden, reizen, volgen en delen


Eunice Parodi


Tien jaar geleden lanceerden 2 BEZ-medewerkers Moto-conneXion, een alternatieve gemeenschap van mensen met een passie voor de motor en een geestelijke bestemming. Praktisch betekent dat een maandelijkse ontmoetingen met getuigenissen en gesprekken over het Evangelie, een maaltijd, plezier en gebed. Gelovigen van diverse pluimage en niet-gelovigen ontmoeten elkaar en worden verrijkt door elkaars ontdekkingen en ervaringen. RALPH sprak met Patrick en Christine, deelnemers van het eerste uur.


Hallo Patrick en Christine. Vertel eens wat over jezelf.

We hebben drie kinderen en twee kleinkinderen. Patrick is vrachtwagenchauffeur en Christine is ambtenaar.


De motor, een passie?

P: Ik heb altijd van een motor gehouden en er bijna altijd een gehad. Eigenlijk ben ik al gelukkig als ik weet dat er een motor in de garage staat, zelfs als ik er niet mee rijd.

C: Ik hou van een motor, maar ik heb eerst voor de kinderen gezorgd tot ze groot waren. Ik ben pas met Patrick mee gegaan toen de jongste 16 jaar was.


Wat waardeer je in Moto-conneXion?

P: Wat ik waardeer is de diversiteit. We komen uit verschillende regio’s en verschillende kerken en gemeenten. De manier waarop we samenkomen en omgaan met het woord van God vind ik erg fijn.

C: Ik geniet van het met elkaar zijn. Iedereen is op z’n gemak en de sfeer is erg goed. We zijn niet allemaal overtuigde Christenen, maar er is wederzijds respect.


Wat verstaan jullie onder ‘gemeenschap’?

P: Als het over de kerk gaat, denk ik aan een omgeving waarin iedereen actief deelneemt aan het leven in de gemeente, zelfs tijdens de eredienst. Je mag de kerk op een andere manier uitleven: minder formeel, meer persoonlijk.


Vind je deze omschrijving van ‘gemeenschap’ terug in Moto-conneXion?

C: In zekere zin, ja. Je vindt de principes meer en meer terug, maar we zijn maar een heel klein groepje hechte vrienden.


Is de ‘gemeenschap’ onmisbaar in jullie dagelijks leven en voor jullie relatie met God?

C: Ik heb andere Christenen nodig om me goed te voelen en te groeien in mijn geloof. Naast alles wat ik in mijn gemeente ontvang, helpen de uitstapjes met de motor me om me te ontspannen en Gods schepping te bewonderen.

P: Ik ga niet naar een Christelijke gemeente. Moto-ConneXion helpt me God te volgen.

Komentáře


bottom of page